søndag den 29. juli 2012

FLADBRØD PÅ PANDEN

Disse fladbrød blev lavet til aftensmad en aften i det italienske! Vi gjorde meget ud af, at maden skulle være let og overskuelig – efter en hel dag ved poolen er der underligt nok ikke særlig meget man kan overskue, hehe. 1 times tid inden vi skulle spise blev dejen til brødene lavet og så passede det perfekt med, at man kunne sidde og nyde et glas koldt hvidvin på terrassen imens. Fladbrødene kan sagtens fungerer som en snack, hvor man fx laver noget pesto eller aioli til. Vi valgte at spise dem til aftensmad, hvor vi kom forkelligt fyld på. På nogle kom der tun rørt op med en dressing og frisk basilikum – som vi havde købt på et kæmpe marked i Firenze. På nogle andre kom der tomatsauce, tandoori (og Ja – selvfølgelig tog jeg lidt af mit ynglings krydderi med til Italien ;) ) stegt kylling, soltørrede tomater (som også var købt på markedet) og ruccola. Virkelig en overskuelig og nem aftensmad!

Ingredienser (giver 8. Stk):
30 gram gær (eller én pose tørgær)
1 tsk salt
350 ml vand
500-550 gram hvedemel (erstat evt. lidt af det med en grovere type mel)
  1. Rør gæren ud i vandet
  2. Tilsæt salt med mel og ælt det hele rigtig godt sammen – brug evt. en røremaskine.
  3. Lad den hæve et lunt sted i mindst 1 time
  4. Del dejen i 8 lige store stykker og brug en kagerulle til at rulle dem ca. ½ cm tykke
  5. Tænd en pande og læg dejen på. Vend den først når den begynder at boble på overfladen.
  6. Giv brødene et par minutter på hver side – eller indtil de har fået en flot farve
  7. Spis brødene med dip eller kom lidt forskelligt fyld på, så det bliver en slags mini-pizza.
 

- Laura
Læs mere »

6 kommentarer:

  1. Det ser også vildt lækkert ud :)

    Mvh. Michelle-Marie
    http://www.asinmichelle-marie.dk/

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak Michelle-Marie. Og sikke nogle flotte ting du fik lavet i går! :)

      Slet
  2. De ser gode ud - kunne være det skal være den opskrift jeg giver mig i kast med - går lidt og roder med en idé med noget hjemmelavet fladbrød, oksekødsspyd, guacamole, tzaziki og grønt som sommeraftensmad snarest (:

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hehe, det lyder som en fuldstændig fantatisk opskrift! Lad mig høre hvordan det hele smager sammen når den er lavet :)

      Slet
  3. Hold nu op de ser godt nok lækre ud! Specielt med aioli til, mums :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja er også sikker på at aioli ville gøre det smadder godt til disse brød :)

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...